Egalinevloer als handig middel om bestaande vloeren te prepareren
Vooral bij renovatieprojecten komt het op efficiënte wijze egaliseren van de vloer om de hoek kijken. Vaak gebruiken wij hiervoor hoogwaardige egaline, een soort vloeicement dat verrijkt is met kunststoffen en goed zelfnivellerend is. Het product egaline is toepasbaar op elke mogelijke ondergrond maar wordt doorgaans toegepast om ruwe betonvloeren weer glad te trekken of om tegelvloeren in badkamers te egaliseren. Grotere oppervlakten worden behandeld door egaline op te pompen en de substantie over een groot aantal m2 uit te smeren. Het werken met egaline vraagt om enige uitvoeringservaring. U kunt uiteraard ook als doe-het-zelver aan de slag maar het echt glad trekken van een bestaande vloer is een vak apart. Er bestaan diverse soorten egaline die geschikt zijn voor verschillende ondergronden. Vooral bij houten ondergronden is het zaak een egaline product te gebruiken die goed hecht.
Vooral als u een gietvloer wilt laten aanbrengen, heeft u een zeer vlakke egalinevloer nodig. De gietvloer is zo dun dat elk afwijkend plekje uiteindelijk te zien kan zijn. Egaline kan ingezet worden voor de behandeling van allerlei ondergronden, en dus ook vloeren waar enige afschot noodzakelijk is in de richting van goten of afvoeren. Werken met egaline is wel aan bepaalde grenzen gebonden. Dikkere lagen dan 15 mm zijn doorgaans te inefficiënt, meestal is het dan handiger om over te stappen op andere cementgebonden producten.
Meer informatie over de egalinevloer en het gebruik
Het voordeel van egaline is dat het snel droogt. Al binnen een paar uur is de substantie sterk genoeg om personen te dragen. Die snelle droging heeft ook zo z’n risico’s. Een doe-het-zelver die niet snel en zorgvuldig genoeg werkt kan door de snelle droging van de egaline voor verrassingen komen te staan. Belangrijk bij het aanbrengen is tevens de noodzakelijke primer die moet worden aangebracht. Voor het behandelen van bestaand tegelwerk is bijvoorbeeld een ander hechtingsmiddel nodig dan bij de preparatie van een ruwe betonvloer. Hoe gladder de ondergrond, hoe beter het hechtingsmiddel zal moeten zijn. Na het aanbrengen van de egaline zal de vloer moeten worden ontlucht. Dit wordt doorgaans gedaan met een prikroller zodat luchtblaasjes uit de vloer worden gehaald. Het resultaat is een gladde en sterke ondergrond die geschikt is voor de applicatie van elke gietvloer of coating.
15 jaar ervaring in egalinevloeren op bestaande vloeren
Betonvloer Amsterdam heeft circa 15 jaar ervaring met diverse egaline producten en ondergronden. Ons uitvoeringsteam weet welke producten geschikt zijn voor betonvloeren, tegelvloeren of andere ondergronden. Deze kennis is mede noodzakelijk om onze gietvloeren en coatings op een voor ons acceptabel kwaliteitsniveau op te kunnen leveren.
Meer weten? Neem contact op met onze egaline specialisten. Bel tijdens kantooruren naar 020 – 370 91 51 of mail naar [email protected].