Exclusieve alifatische gietvloeren die hun kleur behouden
Betonvloer Amsterdam is dé specialist voor het aanleggen van hoogwaardige gietvloeren. Voor zowel polyurethaan gietvloeren als epoxy gietvloeren kunt u bij ons terecht. Onze technische expert staan voor u klaar voor het geven van gedegen advies over de toe te passen gietvloeren in uw woning, winkel of kantoor of om eens te onderzoeken welke kleuren en tinten er op dit gebied allemaal mogelijk zijn. Buiten de kleurkeuze en het soort gietvloer is het ook belangrijk na te denken over de toe te passen topcoating. Coatings beschermen de vloer tegen belastingen zoals UV-licht en geven uw gietvloer zijn kenmerkende eigenschappen. U kunt daarbij denken aan een anti-slip coating of een speciale coating die statische elektriciteit neutraliseert. Bovendien is het zaak dat u begrijpt wat het verschil is tussen een alifatische gietvloer en andere producten. Een 100% alifatische gietvloer is op scheikundig niveau a-polair, wat wil zeggen dat de bestanddelen in de vloer niet mengen met water. De vloer is dan ook zeer vuil afstotend en makkelijk te onderhouden. Vuil water dringt niet door in dit type gietvloeren en door de extra sterke topcoating worden de risico’s op “vergeling” of verkleuring door UV-straling zo laag mogelijk gehouden.
De opbouw en verwerking van een PU-gietvloer
Een polyurethaan (PU) Gietvloer is een product dat op de werkvloer ontstaat. Daar worden ter plekke de kunststof harsen gemengd met de pigmentvloeistof totdat er een makkelijk verwerkbare en plastische substantie ontstaat die over de vloer met vlakspanen wordt uitgesmeerd. Werken met kunststof producten zoals “harders”, polyurethaan of epoxy vraagt om extra aandacht voor veiligheid en gezondheid. Wij werken dan ook altijd volgens vaste ARBO voorschriften, bedekken ons gezicht en trekken goede kwaliteit handschoenen aan. Uiteraard zal voordat met het aanbrengen van de gietvloer wordt begonnen, de ondergrond eerst goed stofvrij en indien noodzakelijk extra vlak gemaakt. Een gietvloer is doorgaans maar een paar millimeter dik, en dus is het belangrijk om eerst een extreem vlakke en gladde ondergrond te creëren om een zo optimaal mogelijk eindresultaat te krijgen. Elke gietvloer kent zijn eigen systeem, het kan zijn dat er twee gietlagen overal elkaar heen moeten worden aangebracht. Gietvloeren worden afgewerkt met een topcoating, deze kan in een transparante of in een dekkende kleur over de gietlaag worden aangebracht met rollers. Uiteraard is voor al de hier boven beschreven werkgangen een vaste, veilige en efficiënte werkwijze belangrijk, het bepaalt mede de kwaliteit van de uiteindelijke gietvloer.
Welke kleuren en structuren zijn mogelijk met gietvloeren?
Om kort te zijn, teveel kleuren om op te noemen. In polyurethaan gietvloeren kunt u kiezen uit duizenden kleuren en tinten, van zeer felle kleuren tot neutrale grijstinten in betonlook. Ook in epoxy gietvloeren kunt u zich wat betreft kleurstelling tegenwoordig helemaal uitleven. Epoxy gietvloeren worden nog steeds toegepast in ruimten waar mechanische en chemische weerbaarheid belangrijk zijn. Epoxy is met zijn keiharde toplaag ook minder buigzaam als polyurethaan en gevoeliger voor scheurvorming. Maar als u voor uw woning een bijpassend product zoekt, is een 100% alifatische PU-gietvloer het beste dat u tegenwoordig kan krijgen. Deze gietvloeren zijn ook uitstekend in badkamers en andere vochtige ruimten aan te brengen. Bovendien biedt Betonvloer Amsterdam u ruime garantie op dit soort hoogwaardige polyurethaan gietvloeren.
Meer weten? Neem contact op met onze gietvloer experts. Bel tijdens kantooruren naar 020 – 370 91 51 of mail naar [email protected].